Kroonprinses Victoria en prins Daniel op pad voor Generation Pep

Vorsten

11-09-2020 21:28:12

De Zweedse kroonprinses Victoria is vrijdag samen met haar man prins Daniel op pad geweest voor Generation Pep. De royals hebben de organisatie voor jongeren opgericht om ze meer kansen te geven op een gezond en betekenisvol leven. Victoria en Daniel bezochten de steden Gävle en Sandviken.

Het bezoek begon in Gävle. Daar deden de royals mee aan een rondetafelgesprek onder leiding van oud-olympisch kampioene Carolina Klüft. De atlete is werkzaam bij Generation Pep. Tijdens het rondetafelgesprek, waaraan dertig mensen die met jongeren werken deelnamen, werd besproken wat de uitdagingen voor jeugd- en jongerenwerkers zijn als het gaat om de lichamelijke gezondheid van kinderen en jongeren.

In de middag namen Victoria en Daniel een kijkje bij Rapatac in Sandviken. Oprichters Moussa N’Diaye en Anna Podgorsek vertelden over de missie van Rapatac. De organisatie wil kinderen en jongeren goede omstandigheden bieden voor een veilige en zinvolle opvoeding. De kinderen bij Rapatac krijgen hulp bij hun huiswerk en mogen meedoen aan allerlei activiteiten waarbij ze allerlei skills kunnen opdoen waar ze later in hun leven profijt van hebben.


Meer Zweden

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord