Victoria reikt Export Hermes award uit

Vorsten

28/08/2014 4:28 pm

STOCKHOLM – Kroonprinses Victoria van Zweden heeft donderdag een prijs uitgereikt. Het gaat om de Export Hermes award, zo valt te lezen op de website van het Zweedse Koninklijk Huis.

Victoria reikte de prijs uit tijdens World Trade Day 2014. Tijdens de bijeenkomst kwamen verschillende mensen aan het woord. Er werd onder meer gesproken over hoe de handel in de afgelopen jaren is veranderd door de digitalisering en over welke rol de grote steden hierin kunnen spelen.

De Export Hermes award wordt sinds 1981 jaarlijks uitgereikt aan Zweedse bedrijven die met hun export inspelen op de toekomst en daarbij Zweden beter op de kaart weten te zetten. Dit jaar ging de prijs naar een bedrijf dat milieuvriendelijke producten maakt om houten vloeren te onderhouden en een bedrijf dat speciale software heeft ontwikkeld om verkoopprocessen binnen handelsondernemingen soepeler te laten verlopen.

Woensdag was de dochter van koning Carl Gustaf ook al op pad. Ze woonde toen een seminar, Our Seas, Our Future, bij waarin gesproken werd over de toekomst van de zeeën.

Gratis voor jou


Meer Zweden