Madeleine betuigt steun aan schoolmeisjes

Vorsten

2014-05-13 14:17:00

NEW YORK – De Zweedse prinses Madeleine heeft zich op haar Facebook-pagina aangesloten bij de wereldwijde campagne voor de vrijlating van de meer dan 200 Nigeriaanse schoolmeisjes die door Boko Haram zijn ontvoerd om als echtgenote te worden verkocht.

”Echte mannen kopen geen meisjes”, is de tekst op foto’s die wereldsterren en anderen via sociale media verspreiden in reactie op de actie van de Nigeriaanse radicaalislamitische organisatie die onder meer tegen onderwijs is voor meisjes. Madeleine, jongste dochter van koning Carl Gustaf en koningin Silvia, heeft een paar van die foto’s op haar pagina geplaatst.

Eerder deze maand had prinses Mabel via Twitter al haar steun betuigd aan de acties om de schoolmeisjes op te sporen en vrij te krijgen. Koningin Rania van Jordanië schaarde zich het afgelopen weekeinde ook achter de gelijk lopende campagne ‘Breng onze meisjes terug’.

Onder anderen de Britse premier David Cameron en de Amerikaanse presidentsvrouw Michelle Obama hebben een ‘selfie’ gemaakt met die tekst. ”De laffe acties van Boko Haram zijn tegen de islam”, aldus koningin Rania op Twitter.


Meer Zweden