Madeleine geïnteresseerd in babybrein

Vorsten

2015-01-02 17:04:00

STOCKHOLM – Prinses Madeleine van Zweden heeft haar interesse voor de ontwikkeling van een kinderbrein gedeeld met haar Facebookvolgers. De prinses plaatste vrijdag een artikel van National Geographic op haar officiële Facebookpagina. In het artikel wordt gewezen op het belang van liefde en aandacht tijdens de opvoeding.

Madeleine plaatste een korte samenvatting van het artikel bij haar bericht. “Het brein van een baby heeft liefde nodig om zich te ontwikkelen. Wat er in het eerste levensjaar gebeurt, is ontzettend belangrijk. Onderzoekers hebben ontdekt dat kinderen die thuis meer liefde en aandacht krijgen een grotere kans hebben op een hoger IQ. Kinderen die cognitief gestimuleerd worden zijn beter in talen, en kinderen die met meer liefde opgroeien hebben een beter geheugen.” Vervolgens verwijst de prinses naar de website van National Geographic.

Prinses Madeleine zet zich vaker in voor kinderen, bijvoorbeeld in haar rol als beschermvrouwe van het goede doel Min Stora Dag, de Zweedse variant van Stichting Doe een wens. Zij kreeg op 20 februari 2014 haar eerste kindje, dochter Leonore, met haar man Christopher O’Neill.


Meer Zweden

In deze editie van Vorsten:

– Prinsjesdag in woord en beeld
– Liefde in Zweden: bruiloft na 33 jaar verkering
– Zij hebben het mode-DNA van hun moeder
– The Royal Family volgens Edward en Sophie