Prinses Madeleine mist mogelijk ‘Victoriadag’

Vorsten

26-06-2020 14:33:53

De Zweedse prinses Madeleine moet dit jaar mogelijk de verjaardag van kroonprinses Victoria missen. Zij, haar man Christopher O’Neill en hun kinderen wonen in Florida en kunnen door de reisbeperkingen van de Verenigde Staten waarschijnlijk niet voor het feestje op 14 juli naar Zweden vliegen, meldt Expressen.

De verjaardag wordt traditiegetrouw gevierd met een aantal feestelijkheden op het Zweedse vakantie-eiland Öland, waar de koninklijke familie een vakantieverblijf heeft. Ieder jaar vindt daar een heuse ‘Victoriadag’ plaats. De feestdag kent normaal gesproken een aantal vaste onderdelen, maar vanwege de coronapandemie ziet het er dit jaar iets anders uit. Zo is er geen ontmoeting met het publiek en mogen bij het concert slechts een beperkt aantal gasten zijn.

In Zweden wordt naast Victoria’s verjaardag ook haar naamdag gevierd, de katholieke gedenkdag van de heilige naar wie iemand is genoemd. Iedere dag van het jaar is verbonden aan een bepaalde naam. Victoria is volgens de Zweedse naamkalender gekoppeld aan 12 maart.

Meer Zweden