Zweedse royals weer in skistadion

Vorsten

2015-02-28 12:41:00

FALUN – Voor het slotweekeinde van het WK Noords skiën is het in Falun alle hens aan dek voor de Zweedse koninklijke familie. Die heeft zich de afgelopen week bijna elke dag op de tribune van het skistadion laten zien om met name de Zweedse atleten aan te moedigen met ‘Heya Sverige’ (Hup Zweden).

Zaterdag en zondag hebben naast koning Carl Gustaf en koningin Silvia ook kroonprinses Victoria, prins Daniel en prins Carl Philip hun aanwezigheid aangekondigd. Op de koninklijke agenda staat prinses Estelle, het driejarige dochtertje van Victoria en Daniel, niet vermeld, maar het meisje is al een paar keer door haar ouders meegenomen.

Het wereldkampioenschap leeft ook in de buurlanden van Zweden. Vorig weekeinde maakte de Deense kroonprins Frederik zijn opwachting in Falun en vrijdag meldde ook het Noorse kroonprinselijk paar Haakon en Mette-Marit zich met hun kinderen Ingrid Alexandra en Sverre Magnus. Volgens de Noorse hofkalender was het een eendaags uitstapje, maar zaterdag zat Haakon opnieuw op de tribune.


Meer Zweden