School prinses Estelle weer in opspraak

Vorsten

17/01/2019 4:36 pm

De school van de Zweedse prinses Estelle is opnieuw in opspraak geraakt. Campus Manilla in Stockholm is volgens de onderwijsinspectie niet in staat de veiligheid van de leerlingen te garanderen. Dat schrijft de krant Expressen.

Uit een klacht die begin december is ingediend, blijkt dat een leerling gehoorschade heeft opgelopen door zelfgemaakt vuurwerk van een schoolgenoot. Het vuurwerk werd in de school afgestoken. Een klusjesman die aan het werk was, raakte lichtgewond. Daarnaast zouden er in en rond de school veel vernielingen zijn aangericht. Uit een andere klacht blijkt dat leerlingen worden gepest en dat er ook geweld wordt gebruikt door sommige scholieren.

In een mail aan Expressen geeft rector Carina Hagström-Bergh toe dat er inderdaad enkele incidenten hebben plaatsgevonden. Verder wil de schooldirectie niet ingaan op de kwestie.

Eliteschool

De incidenten hebben volgens het Zweedse hof geen gevolgen voor prinses Estelle. Ze gaat tot nader order gewoon naar school. Estelle zit sinds september op de eliteschool.

Campus Manilla is een school waar vooral kinderen van rijke ouders onderwijs volgen. De school kreeg eerder al van de onderwijsinspectie tot 1 april om de zaken op orde te krijgen. Het gaat dan niet alleen om het feit dat gezorgd moet worden voor een veilige leeromgeving, ook het onderwijs moet beter. Daar waren vorig jaar al klachten over.

Gratis voor jou


Meer Zweden