Silvia vrij voor geboorte nieuw kleinkind

Vorsten

2016-03-01 13:12:00

De publieke agenda van koningin Silvia is leeg tot 5 april. Ongebruikelijk zo stelde Svenska Damtidning vast. Volgens het weekblad zou de anders zo druk bezette koningin tijd willen vrijhouden om bij te springen wanneer oudste dochter kroonprinses Victoria haar tweede kind krijgt. Victoria is voor deze maand uitgerekend.

Een lege publieke agenda wil overigens niet zeggen dat koningin Silvia geen activiteiten onderneemt. Achter de schermen is ook veel werk te doen, voor haar World Childhood Foundation bijvoorbeeld. En het kan ook zijn dat het paleis een aantal optredens simpelweg nog niet bekend heeft gemaakt.

Vorig jaar liet koningin Silvia in een interview met de Rheinische Post weten eigenlijk meer tijd te willen hebben voor haar kleinkinderen. “Eigenlijk zou ik de hele tijd met de kleintjes willen doorbrengen, maar dat kan helaas niet”, aldus Silvia.

De baby van Victoria wordt het vierde kleinkind van de inmiddels 72-jarige Silvia. Later dit voorjaar volgt ook kleinkind nummer vijf want ook prinses Sofia, echtgenote van prins Carl Philip, is in verwachting.


Meer Zweden

In deze editie van Vorsten:

– Prinsjesdag in woord en beeld
– Liefde in Zweden: bruiloft na 33 jaar verkering
– Zij hebben het mode-DNA van hun moeder
– The Royal Family volgens Edward en Sophie