Staatsieportret koningin Sylvia onthuld op kasteel Gripsholm in Mariefred, Zweden.

redactievorsten

17-06-2013 14:38:26

Het staatsieportret dat de Nederlander Urban Larsson van koningin Sylvia ter gelegenheid van haar 70ste verjaardag maakte is onthuld op kasteel Gripsholm in Mariefred, Zweden, in aanwezigheid van de Zweedse koningin. Larsson kreeg de opdracht van het Nationaal Museum in Stockholm. Het portret is bestemd voor de Zweedse Nationale Portretverzameling. Lees verder en bekijk het filmpje!

Larsson (Stockholm, 1966) : Dit is de meest eervolle opdracht die ik ooit heb gekregen. Maar weinig schilders krijgen zo’n kans. Mijn portret hangt straks in de oudste portretverzameling ter wereld, tussen schilders die in hun tijd tot de top van de schilderkunst behoorden. Het was daarnaast zeer inspirerend om met koningin Silvia te mogen werken. Een zeer charismatische vrouw met een warme persoonlijkheid. De koningin poseerde voor het portret op kasteel Drottningholm, de residentie van het koninklijk paar bij Stockholm. Hier heeft Larsson enkele weken aan het stuk gewerkt.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Meer Zweden