Streetfood, boottocht voor Victoria in Vietnam

Vorsten

02/05/2019 7:24 pm

Hoewel het bezoek van de Zweedse kroonprinses Victoria en haar man Daniel aan Vietnam in het teken staat van handel en diplomatieke betrekkingen, gaan ze ook toeristische attracties bezoeken. Zo staan Vietnamees streetfood en een boottocht over de Saigon-rivier op het programma, maakte het Zweedse hof donderdag bekend.

Victoria en Daniel zijn van maandag 6 tot en met woensdag 8 mei in Vietnam. Het bezoek begint in Hanoi, waar vice-president Dang Thi Ngoc Thinh het paar officieel welkom heet. Daarna volgen verschillende officiële ontmoetingen, onder meer met Nguyen Thi Kim Ngan, de voorzitter van de Nationale Assemblee, en minister-president Nguyen Xuan Phuc.

De tweede dag in Hanoi staat in het teken van een Zweeds-Vietnamese zakentop, die Victoria opent met een toespraak. Aan het einde van de ochtend begeven de kroonprinses en haar man zich naar het Lotte Hotel, waar ze vanaf de bovenste verdieping van het wolkenkrabber het uitzicht op de Vietnamese hoofdstad en de Rode Rivier bewonderen.

Ochtendgymnastiek

De lunch wordt genuttigd in de buitenlucht. Victoria en Daniel krijgen in het centrum van Hanoi verschillende soorten streetfood voorgeschoteld. Na de lunch, waarbij medewerkers van de Zweedse ambassade aanschuiven, scheiden de wegen van de kroonprinses en haar man. Daniel gaat terug naar de zakentop terwijl Victoria wordt bijgepraat over het werk van de Verenigde Naties in Vietnam. De twee treffen elkaar ‘s avonds weer voor een diner.

Voor de derde en laatste dag van het bezoek verplaatst het gezelschap zich naar Ho Chi Mihnstad. Voordat het zover is bezoeken Victoria en Daniel nog het Ly Thai Lo Park, waar de Vietnamezen elke ochtend samenkomen voor hun ochtendgymnastiek. Ook werpt het paar nog een blik op Hoan Kiem Lake, het ‘middelpunt’ van Hanoi dat bekendstaat om zijn groene water, voordat ze naar het zuiden reizen. In Ho Chi Mihnstad wacht Victoria en Daniel een boottocht over de Saigon-rivier. Tijdens de tocht krijgt het paar te horen hoe de miljoenenstad omgaat met watervervuiling, onder meer door plastic. Na een ontmoeting met jonge ondernemers is het tijd voor een afsluitend diner.

Gratis voor jou


Meer Zweden