Victoria reikt duurzame modeprijzen uit

Vorsten

2016-02-11 09:15:00

De Zweedse kroonprinses Victoria heeft woensdagavond in het stadhuis van Stockholm de Global Change Awards uitgereikt. De hoogzwangere troonopvolgster mocht 300.000 euro overhandigen aan een Fins team met de innovatie Textielafval vernieuwen – van afgedankt katoen naar nieuw textiel.

Het was de eerste keer dat de Global Change Awards werden uitgereikt. De jaarlijkse innovatiewedstrijd op het gebied van recyclebare mode is in het leven geroepen door de non-profit organisatie H&M Conscious Foundation om de verandering naar een duurzame mode-industrie te versnellen. Vijf teams kregen een geldbedrag. Ook Nederland viel in de prijzen. Het project Textielvezels onder water kweken – algen gebruiken om textiel te produceren van Tjeerd Veenhoven kreeg 150.000 euro toegekend.

Victoria is krap een maand voor haar tweede kind geboren moet worden nog volop actief. De kroonprinses staat tot 11 februari in de koninklijke agenda, maar een woordvoerder van het paleis sluit niet uit dat ze ook daarna nog actief is. Ook voor de geboorte van eersteling prinses Estelle bleef Victoria tot het laatste moment aan het werk.


Meer Zweden

In deze editie van Vorsten:

– Prinsjesdag in woord en beeld
– Liefde in Zweden: bruiloft na 33 jaar verkering
– Zij hebben het mode-DNA van hun moeder
– The Royal Family volgens Edward en Sophie