Zweeds koningspaar praat over coronapandemie Västernorrland

Vorsten

24-08-2021 21:30:49

Koning Carl Gustaf en koningin Silvia van Zweden hebben genoten van hun bezoek aan de provincie Västernorrland. Het koningspaar reist langs alle Zweedse provincies om te zien hoe de bevolking omgaat met de coronapandemie.

Dinsdagochtend bezocht het paar eerst een zorginstelling voor ouderen in de plaats Härnösand. Daar spraken de koning en koningin met de bewoners en het personeel over de coronacrisis. Ook waren er gesprekken met kunstenaars en gaf een dansgezelschap een voorstelling.

Vooral Silvia vond het bezoek aan het zorgcentrum geweldig, zo vertelde ze aan de publieke omroep SVT. Ze had genoten van de dansvoorstelling in de open lucht. “Maar de ouderen hadden het wel koud”, zei ze over de bewoners die ook bij het optreden aanwezig waren.

Eten

Aan het begin van de middag bezochten Carl Gustaf en Silvia een restaurant. Ze spraken met het personeel en kregen een maaltijd voorgeschoteld. De koning liet aan SVT weten dat het eten hem geweldig had gesmaakt. Silvia had ook lekker getafeld, zei ze, maar zij had vooral bewondering voor de wijze waarop het eten geserveerd werd.

Na de maaltijd bezocht het paar nog een middelbare school en was er in het middagprogramma veel ruimte gereserveerd om met het bedrijfsleven van Västernorrland te praten over de gevolgen van de coronacrisis.

Het koningspaar begon vorig jaar in de herfst met de bezoeken aan de Zweedse provincies. Ze wilden met eigen ogen zien hoe het land omging met de coronacrisis. Al snel moesten de bezoeken worden uitgesteld vanwege de besmettingsgolf waarmee Zweden in de herfst te maken kreeg. Vorige week zijn de royals weer begonnen met het afleggen van bezoeken aan de provincies. Vrijdag waren Silvia en Carl Gustaf te gast in Kalmar.


Meer Zweden

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord