Zweeds koningspaar zwaait president Chili uit

Vorsten

12/05/2016 1:53 pm

De Chileense president Michelle Bachelet heeft donderdagmiddag aan het slot van haar staatsbezoek aan Zweden op vliegveld Landvetter van Göteborg afscheid genomen van koning Carl Gustaf en koningin Silvia.

Het koningspaar vergezelde Bachelet op de laatste dag van haar bezoek naar de op een na grootste stad van het land. Daar vormden innovatie en klimaatvriendelijke oplossingen voor transport in stedelijke gebieden het hoofdthema van het programma.

Zo ging het gezelschap na aankomst uit Stockholm naar het Brits-Zweedse biofarmaceutische bedrijf AzstraZeneca. Daar werd uitleg gegeven over onderzoek en ontwikkeling van geneesmiddelen en de samenwerking op dat gebied met andere, kleinere innovatieve bedrijven.

Volvo

Daarna namen koning en koningin hun Chileense gast mee naar naar Volvo in Torslanda, waar klimaatvriendelijke en slimme oplossingen voor transport werden bekeken en besproken. Met een bus van Volvo gingen de bezoekers naar het Lindholmen Science Park, waar onderzoek, innovatie en onderwijs in transport, IT en media centraal staan.

De visite werd afgesloten met een lunch in de residentie van de gouverneur van Västra Götaland, Lars Backstrom.

Gratis voor jou


Meer Zweden