Zweedse koning geschokt door steekpartij

Vorsten

22-10-2015 14:28:00

STOCKHOLM – Koning Carl Gustaf van Zweden leeft mee met de slachtoffers van de steekpartij op een school in Trollhättan. “Zweden is in shock”, reageerde de koning op Facebook.

Carl Gustaf liet weten dat hij en zijn familie ‘met grote verslagenheid en verdriet ‘ kennis hebben genomen van de gebeurtenissen in Trolhättan. Daar zijn donderdag op een school twee mensen gedood door een gemaskerde man met een zwaard. De slachtoffers zijn een docent en een elfjarige scholier. Twee anderen, ook een leraar en een scholier, zijn gewond geraakt. “Onze gedachten gaan uit naar de getroffenen en hun gezinnen, naar de slachtoffers die nu in kritieke toestand verkeren en naar de leerlingen en het personeel van de school, die nu allemaal steun nodig hebben.”

De dader zou een 21-jarige man zijn uit Trollhättan, een industriestad ten noorden van Göteborg. Over zijn motief is nog niks bekend.


Meer Zweden

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.