Carl Gustaf reikt muziekprijs uit

Vorsten

26-08-2014 12:05:00

STOCKHOLM – De Zweedse koninklijke familie is dinsdagmiddag in het Concertgebouw van Stockholm bijna voltallig aanwezig voor de uitreiking van de zogenoemde Polar Muziek Prijs. Deze zijn dit jaar toegekend aan Peter Sellars en Chuck Berry en worden uitgereikt door koning Carl XVI Gustaf.

De enige die in het Konserthuset ontbreekt is prins Carl Philip. Die neemt dit jaar met de Zweedse marine deel aan de internationale maritieme oefening Northern Coasts. Carl Philip is dinsdag ingescheept en blijft tot en met 11 september op de Oostzee.

Bij de prijsuitreiking en het aansluitende diner in het Grand Hotel zijn naast het koningspaar, kroonprinses Victoria en prins Daniel, ook de uit Amerika overgekomen prinses Madeleine en haar man Christopher O’Neill aanwezig.

De Amerikaanse theaterregisseur Peter Sellars, die veel spraakmakende producties van onder meer klassieke opera’s op zijn naam heeft, neemt de prijs zelf in ontvangst. De inmiddels 87-jarige rock-‘n-roll legende Chuck Berry laat zich vertegenwoordigen door de Britse rockgitarist en muziekmaker Dave Edmunds, zo heeft de organisatie van de feestelijke prijsuitreiking laten weten.

Meer Zweden