Zweedse koninklijke familie digitaal bij defensieconferentie

Vorsten

11-01-2021 17:00:46

De Zweedse koning Carl Gustaf, kroonprinses Victoria en haar man prins Daniel hebben maandag digitaal deelgenomen aan de nationale conferentie ‘Folk och Försvar’ – volk en defensie. De koning deed dat vanuit het Koninklijk Paleis en het kroonprinselijk paar vanuit huis in Haga.

Bij de jaarlijkse tweedaagse bijeenkomst wordt gesproken over wereldveiligheid, de verdediging van Zweden, de menselijke veiligheid en de crisisparaatheid van de samenleving. Deelnemers komen uit de wereld van de politiek, de overheid, maatschappelijke organisaties, vakbonden en het bedrijfsleven.

Dit jaar richten de discussies zich op het vermogen van Zweden om het hoofd te bieden aan bedreigingen en crises in een veranderende wereld. Vanwege de coronacrisis is de bijeenkomst voor het eerst digitaal, waarbij de verschillende programmablokken te volgen zijn op televisie.

Koning Carl Gustaf sprak aan het begin een kort welkomstwoord uit. “Ik heb de gelegenheid gehad om de conferentie een aantal jaren bij te wonen. Ik denk dat deze conferentie even goed zal zijn als altijd. Ik kijk er naar uit en wens jullie veel succes en voorspoed.”


Meer Zweden

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.