Zweedse koninklijke familie gaat alle provincies bezoeken

Vorsten

06-09-2020 13:32:37

De Zweedse koninklijke familie gaat er de komende maanden op uit. Het hof heeft bekendgemaakt dat alle 21 provincies koninklijk bezoek krijgen. Dat kan zijn van het koningspaar, het kroonprinselijk paar of van prins Carl Philip en zijn vrouw prinses Sofia.

Met de streekbezoeken wil de familie zich op de hoogte stellen van de gevolgen van de coronacrisis voor de verschillende delen van Zweden, zowel voor mensen als bedrijven en instellingen. Ook wil koning Carl Gustaf lokale initiatieven steunen.

Koning Carl Gustaf (74), die op 15 september 47 jaar op de troon zit, moest zich vanwege de coronapandemie isoleren in Stenhammar Slott ten zuiden van Stockholm. Na de zomervakantie is hij echter afgelopen week teruggekeerd in Stockholm, met het plan zich met zijn gezin ook in de rest van Zweden weer te laten zien.

De Zweedse koning volgt daarin enigszins het voorbeeld van zijn Spaanse collega Felipe die in juni en juli samen met koningin Letizia zestien van de zeventien autonome regio’s van Spanje bezocht om uit eigen hand te ervaren wat de gevolgen van de pandemie waren. Het Nederlandse koningspaar is er ook tijdens de crisis op uit gegaan en bezocht tot nu toe tien van de twaalf provincies, met een bezoek aan het nog ontbrekende Friesland gepland voor later deze maand.


Meer Zweden

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord