Zwemster krijgt beurs van Victoria

Vorsten

14/07/2015 8:05 pm

BORGHOLM – Kroonprinses Victoria heeft dinsdagavond in het atletiekstadion van Borgholm aan de Zweedse zwemster Sarah Sjöström (21) de jaarlijkse Victoria Sportbeurs uitgereikt. Het was voor het eerst in 15 jaar dat weer een zwemster het ‘Victoriastipendium’ ontving.

Sjöström verbeterde vorig jaar bij de Zweedse zwemkampioenschappen het wereldrecord op de 50 meter vlinderslag. In 2009 won ze goud op de 100 meter vlinderslag bij het WK, onder meer door het negen jaar oude wereldrecord van de Nederlandse topzwemster Inge de Bruijn twee maal te verbeteren. De voetbalinternational Zlatan Ibrahimovic was ook genomineerd voor de 25.000 kronen grote prijs, maar omdat hij niet kon bevestigen dat hij dinsdag aanwezig zou zijn, viel hij af.

De uitreiking was onderdeel van de feestavond ter gelegenheid van de 38e verjaardag van Victoria. De Zweedse koninklijke familie was compleet aanwezig in het stadionnetje, waar zo’n 7000 mensen het door entertainer Mark Levengood gepresenteerde muzikale programma bijwoonden.

Voor prinses Madeleine was het haar eerste publieke optreden sinds de geboorte van haar zoon prins Nicholas een maand geleden en voor de kersverse prinses Sofia betekende het haar debuut als prinses sinds haar huwelijk vorige maand.

Gratis voor jou


Meer Zweden