Zweedse koning deelt prijs uit op Öland

Vorsten

15-07-2014 19:27:00

BORGHOLM – Koning Carl Gustaf van Zweden heeft bij zijn zomerresidentie Solliden op het vakantie-eiland Öland dinsdag de prijs voor ‘Ölander van het jaar’ uitgereikt aan atletiekcoach Arne Svensson.

De uitreiking volgde daags na de grote, maar deels verregende viering van de 37e verjaardag van kroonprinses Victoria in het atletiekstadion van Borgholm, op enkele kilometers van Solliden. De koninklijke familie brengt daar altijd enige tijd door rond de verjaardag van Victoria.

Arne Svensson kreeg de onderscheiding voor zijn 40-jaar lange inzet en niet aflatende enthousiasme waardoor duizenden kinderen en tieners op Öland op beginners- en gevorderdenniveau in aanraking zijn gekomen met de sport. “Hij is een voorbeeld voor een nieuwe generatie leiders”, aldus de jury.

De prijs is in 1980 ingesteld en werd lange tijd uitgereikt tijdens het verjaardagsfeest van Victoria. Sinds enkele jaren is het daarvan losgekoppeld en overhandigt de koning de prijs persoonlijk tijdens een treffen in Solliden.

Meer Vorstenhuizen