Het verhaal van Charlène

redactievorsten

27-08-2021 08:00:19

Al van jongs af aan duik ik de buitenlandse kiosken in om al die snoepjes of juist schreeuwende covers te bekijken. Onlangs was ik met mijn dochter in Parijs, en ook daar zijn de plekken waar tijdschriften worden verkocht een traktatie. Mijn oog valt vanzelfsprekend direct op de covers waar een royal op staat. Paris Match heeft Charlène en Albert op de cover, met de tekst ‘De affaire Charlène’. De foto is een oudje. Dat kan ook niet anders, want de prinses is al zes maanden niet meer in Monaco geweest. Ze is in haar geliefde Zuid-Afrika, maar zonder man en kinderen. Volgens het Prinselijk Paleis omdat ze lijdt aan een pittige keel-, neus- en oorinfectie en daarom niet kan vliegen. Volgens de Franse collega’s zit het anders. Ze zou op de vlucht zijn nu er opnieuw een kind is dat claimt dat prins Albert zijn vader is. Albert heeft al twee buitenechtelijke kinderen erkend, maar die zijn verwekt voordat hij een relatie had met Charlène. De jongen die nu claimt een nazaat van de vorst te zijn, is jong genoeg om tijdens de verkeringstijd verwekt te zijn.

In januari 2021 was Charlène aan Alberts zijde bij de viering van Sainte Devote, een nationale feestdag in Monaco

Het huwelijk tussen Charlène en Albert wordt nooit gezien als ‘sprookjeshuwelijk’, hoe positief de twee zich ook over elkaar uitlaten. Zelfs de geboorte van prinses Gabriella en erfprins Jacques nemen de vraagtekens over hun liefde niet weg. Charlène kan het niet snel goed doen. Ze heeft niet de glamour en gratie van haar voorgangster Grace Kelly en wanneer ze vergeleken wordt met andere echtgenotes van koninklijke staatshoofden, komt ze er ook bekaaid vanaf. Ze is werkeloos vergeleken bij de drukke koningin Máxima. Voor haar kinderen heeft ze kindermeisjes en de paar goede doelen die zij ondersteunt, zijn op een hand te tellen. Haar echtgenoot heeft het daarentegen druk, maar gaat er vrijwel altijd alleen op uit, zonder zijn echtgenote.

Prins Albert neemt prinses Gabriella en prins Jacques mee naar een rugbywedstrijd in Monaco in juni.

Alexia verlaat het paleis

In Wales wacht de prinses een nieuw avontuur! Dit en meer leest u in de nieuwe Vorsten, nu in de winkel.

Misschien is het een verstandshuwelijk en wie ben ik om daar over te oordelen? Als het werkt, werkt het. Maar ook mijn wenkbrauwen fronsen wanneer ik bedenk dat ze al zo veel maanden van huis is, zónder haar kinderen. Haar gezin is één weekend overgekomen naar Zuid-Afrika en verder wordt er fanatiek gevideobeld. Ik ben zelf moeder van een zoon en een dochter, zij zijn al meerderjarig en toch krimpt mijn hart ineen wanneer ik bedenk dat ik ze een half jaar niet echt in de ogen kan kijken of een knuffel kan geven. Ik zou desnoods in een roeiboot stappen om de grote afstand te overbruggen. En wanneer ik, zoals Charlène, de beschikking had over het vliegtuig van mijn man, zou ik toestemming vragen om laag te mogen vliegen zodat ik zo snel mogelijk herenigd zou kunnen worden met mijn bloedjes. Charlène niet. Zij denkt pas in het najaar terug te keren naar Monaco. ‘Omdat ik het proces van herstel niet kan pushen zit ik hier waarschijnlijk nog wel tot oktober’, aldus Charlène.

Op het moment dat ik dit schrijf, is de prinses net geopereerd en is het gezin nogmaals overgevlogen om er voor haar te zijn. Ik hoop dat ze snel herstelt zodat ze weer naar huis kan en haar kinderen haar niet langer hoeven te missen. To be continued …

Gezin even compleet

Sinds het ter perse gaan van dit nummer is Charlène weer herenigd met haar kinderen in Zuid-Afrika, zie de foto’s op de Instagram van Vorsten.


Meer Column Justine

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel