925.000 deelnemers Koningsspelen 2015

Vorsten

2015-01-27 15:06:00

RIJSWIJK – Aan de Koningsspelen doen dit jaar in ieder geval 925.000 basisschoolleerlingen en 75.000 leerkrachten mee. Een woordvoerder van de organisatie liet dinsdag weten dat dat aantal tot nu toe is ingeschreven. Scholen kunnen zich nog tot en met vrijdag inschrijven. De Koningsspelen worden dit jaar voor de derde keer gehouden, dit jaar op 24 april.

De dag is ontstaan in het kader van de inhuldiging van koning Willem-Alexander. Elke school mag zelf bepalen wat er gedaan wordt op die dag. Meestal gaan de kinderen sporten en spelletjes doen en beginnen ze de dag met een gezamenlijk ontbijt. Kinderen voor Kinderen maakte ook dit jaar weer een lied voor de dag; dit jaar heet dat Energie.

Vorig jaar deden 1,1 miljoen leerlingen van in totaal 5427 scholen mee aan de Koningsspelen. Willem-Alexander gaf de afgelopen jaren het startsein voor de spelen op verschillende scholen. Volgens een woordvoerder van de organisatie zal hij dat dit jaar ook weer doen. Waar de koning zal zijn, is niet bekend.


Meer Nederland