Belgische koning dineert met staatshoofden

Vorsten

2016-09-07 19:06:00

Koning Filip en koningin Mathilde hebben woensdagmiddag op het paleis in Brussel de staatshoofden van Liechtenstein, Luxemburg, Duitsland en Zwitserland ontvangen. Aan de vooravond van de dertiende informele top van staatshoofden van Duitstalige landen werden ze met hun partners getrakteerd op een diner in het Kasteel van Laken, de residentie van het Belgische koningspaar.

Onder de gasten waren erfprins Alois van Liechtenstein, groothertog Henri van Luxemburg en de Duitse en Zwitserse presidenten Joachim Gauck en Johann Schneider-Ammann. Het Belgische hof publiceerde woensdagmiddag foto’s van hun ontvangst bij het paleis. Ze werden daarbij hartelijk ontvangen door koning Filip.

De top begint donderdag met een werkvergadering tussen de staatshoofden in Eupen. Ondertussen brengen de dames een bezoek aan de Belgischer Rundfunk (BRF), de Belgische publieke omroep van de Duitstalige Gemeenschap. Daarna wordt het pottenbakkersmuseum in Raeren aangedaan. ‘s Middags brengen de koppels gezamenlijk een bezoek aan het Parlement van de Duitstalige Gemeenschap.


Meer België

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!