Belgische premier over Joachim: ‘Case closed’

Vorsten

01/06/2020 2:07 pm

De Belgische premier Sophie Wilmès heeft maandag bij de heropening van het Atomium in Brussel geen commentaar willen geven op de schending van de Spaanse quarantaine- en coronaregels door prins Joachim. De prins reisde vorige week naar Spanje en ging niet – zoals de richtlijnen voorschrijven – in quarantaine. Ook woonde hij een privéfeest bij en werd bij hem een besmetting met het coronavirus vastgesteld. Joachim heeft zijn excuses aangeboden.

“Hij is een burger die zich verontschuldigde voor gedrag waar hij spijt van heeft. Hij zegt zelf dat hij alle gevolgen op zich zal nemen en dat is heel normaal. Case closed”, was het enige dat Wilmès erover wilde zeggen, zo berichtte RTL Info.

Joachims ouders prinses Astrid en prins Lorenz, die het Atomium aan het begin van de versoepeling van de lockdown kwamen openen, wilden ook niet ingaan op vragen van de in grote getale opgekomen media. Wel verklaarde de zus van koning Filip dat bij haar en haar man de coronatest negatief was uitgevallen. “Anders waren we hier ook niet geweest.”

Het Atomium, samen met Manneken Pis en de Grote Markt het kenmerk van Brussel, was de afgelopen maanden gesloten. De openstelling kent nog tal van beperkingen. Zo mogen er slechts 150 mensen tegelijk binnen zijn en mogen er maar zes mensen in de lift, in plaats van de gebruikelijke zestien.

Gratis voor jou


Meer België