Belgische prins wil persoonlijke hulp premier

Vorsten

2019-01-30 17:10:00

Prins Laurent, de jongere broer van de Belgische koning Filip, roept de persoonlijke hulp van premier Charles Michel in om 50 miljoen euro van de Libische staat terug te krijgen. In een direct aan Michel gerichte brief van drie kantjes klaagt de prins dat Libië hem weigert te betalen en de Belgische regering hem niet steunt.

De brief is persoonlijk ondertekend door ‘Laurent de Belgique’. ,,Het is op een uitzonderlijke manier dat ik me rechtstreeks tot u wend, maar het zijn dan ook uitzonderlijke omstandigheden die me hiertoe dwingen”, schrijft de prins, die vorig jaar door Michel 15 procent gekort werd op zijn toelage nadat hij zonder toestemming feest had gevierd op de Chinese ambassade.

Laurents probleem draait om een contract dat zijn bedrijf in 2008 sloot voor een groot herbebossingsproject in Libië. Het land zegde het contract in 2010 echter eenzijdig op. Sindsdien vecht de prins voor vergoeding van de kosten die zijn gemaakt, daarbij gesteund door een uitspraak van de rechtbank. Hij schrijft de premier dat hij ,,niet langer bereid is geduldig te wachten en gedwee te hopen op een wettelijke oplossing die u blijkbaar niet wil afdwingen.”


Meer België

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?