Elisabeth krijgt familiebezoek op militaire school

Vorsten

02-10-2020 20:15:27

Prinses Elisabeth krijgt volgende week bezoek van haar familie. De Belgische koninklijke familie zal namelijk aanwezig zijn bij de openingsceremonie bij van het academiejaar 2020-2021 van de Koninklijke Militaire School (KMS). Daar studeert de royal.

Koning Filip en koningin Mathilde, haar ouders, zijn bij de ceremonie aanwezig. Net als koning Albert II en Koningin Paola. De prinsen Gabriël, Emmanuel en prinses Elonore komen ook mee.

Koning Filip zal een toespraak houden en hij overhandigt de Degen des Konings aan onderluitenant Thibault Expeels, laureaat voor 2020. Het gaat om een prestigieuze onderscheiding die wordt toegekend aan de meest verdienstelijke officier-leerling van de KMS in de academische opleiding.

De ceremonie vindt plaats op de Esplanade van het Jubelpark te Brussel en wordt afgesloten door een defilé van alle leerlingen van de KMS. Prinses Elisabeth zal daarbij als leerling acte de préséance geven.


Meer België

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.