Excuses prins Joachim voor overtreden coronaregels Spanje

Vorsten

2020-06-01 07:56:50

Prins Joachim van België heeft zijn excuses aangeboden voor het feit dat hij zich in Spanje weinig aantrok van de coronamaatregelen. In een verklaring aan het Spaanse persbureau erkent hij “niet alle quarantainemaatregelen te hebben gerespecteerd”. De prins zegt dat hij zijn daden “diep betreurt” en dat hij “de gevolgen ervan zal aanvaarden.”

De oudste zoon van prinses Astrid reisde een week geleden naar het Spaanse Cordoba, woonde daar een feest bij en raakte besmet met het coronavirus. Daarbij heeft hij zich onttrokken aan de verplichting om na aankomst eerst veertien dagen in quarantaine te gaan.

Joachim heeft altijd zijn best gedaan buiten de publiciteit te blijven. Hij vervult binnen het koningshuis ook geen officiële taken, maar is door zijn gedrag opeens wereldnieuws geworden. Zelfs The New York Times berichtte over hem en de Spaanse media hebben geen goed woord voor hem over.


Meer België

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.