Filip en Mathilde zien resten spijkerbommen

Vorsten

24/03/2016 12:12 pm

Koning Filip en koningin Mathilde hebben donderdagochtend een bezoek gebracht aan het Universitair Ziekenhuis in Leuven. Ze bezochten er de afdeling intensive care en de operatieafdeling. Het koningspaar kreeg volgens persbureau Belga onder meer diverse soorten stukken metaal te zien die uit de lichamen van slachtoffers van de aanslagen werden gehaald.

Het Belgische koningspaar werd onder luid applaus van personeel en bezoekers Gasthuisberg binnengeleid. Ze ontmoetten er slachtoffers van de aanslagen en verzorgingspersoneel.

Filip en Mathilde namen veel meer tijd dan gepland en waren zienderogen onder de indruk. Vooral in het operatiekwartier, waar ze diverse restanten van spijkerbommen te zien kregen. In een van de potjes zat een metalen scherf van vijf bij drie centimeter. “In de lichamen van sommige patiënten zaten tot honderd stukjes metaal, waarvan vele heel minuscuul”, vertelde een zorgverlener.

“Voor Gasthuisberg is de aandacht van de koning en de regering een belangrijk signaal”, zei professor en thoraxchirurg Paul De Leyn, die Filip en Mathilde begeleidde.

Gratis voor jou


Meer België