Medaillewinnaars op audiëntie bij Filip

Vorsten

11-03-2015 18:10:00

BRUSSEL – Koning Filip heeft woensdag de Belgische medaillewinnaars van het EK atletiek indoor gefeliciteerd. Nafi Thiam, Dylan Borlée en de estafetteploeg van de 4×400 meter mochten op audiëntie komen op het Koninklijk Paleis in Brussel.

De Belgische estafetteploeg, bestaande uit Julien Watrin en de broers Dylan, Jonathan en Kevin Borlée, won vorige week goud in Praag. Hun tijd was goed voor een nieuw Europees record. Dylan veroverde zelf ook nog zilver op de 400 meter en Thiam sleepte zilver in de wacht op de vijfkamp.

Dylan Borlée, de jongste van de drie broers, liet aan Sporza weten dat hij onder de indruk was van het bezoek. “Heel sympathiek van de koning om ons te ontvangen op zijn paleis. Nerveus was ik niet echt, toch niet zoals voor een wedstrijd. De koning heeft ons gefeliciteerd en onder meer gevraagd hoe we trainen.”

Ook Jacques Borlée, hun trotse vader en coach, had een uitnodiging van Filip gekregen. “Het was plezierig”, zei hij. “We hebben de koning verteld dat we met vakantie gaan naar de Bahama’s.”

Meer België