Koning Filip komt Rode Duivels aanmoedigen

Vorsten

30/06/2016 7:17 am

De Rode Duivels krijgen vrijdag in Lille op de tribune steun van koning Filip bij de wedstrijd tegen Wales in de kwartfinales van het EK voetbal in Frankrijk. De Belgen hopen te zorgen voor een ‘Brexit’ van de laatste van de drie Britse deelnemers aan het kampioenschap. Eerder deze week slingerde IJsland al Engeland uit het toernooi.

Koning Filip had zondag, toen de Belgen in de achtste finales Hongarije met 4-0 opzij zetten, via sociale media zijn landgenoten opgeroepen om ‘allemaal naar Lille’ te gaan: “Proficiat Team Belgium! ‪#‎TousALille‬ voor de kwartfinales!”, luidde de koninklijke boodschap.

De koning gebruikte inderdaad de Franse naam, waardoor de Vlamingen even in verwarring gebracht waren want die kennen de bijna grensstad alleen als Rijssel. Zelfs bondscoach Marc Wilmots gebruikt die benaming in het Nederlandstalige deel van zijn persconferenties.

Het Belgische hof is al weken in de ban van het EK. Op de webpagina wordt het beeld bepaald door een opname van Filip met de Rode Duivels voorafgaand aan de eerdere groepswedstrijd tegen Ierland in Bordeaux, waarbij de koning ook aanwezig was.

Gratis voor jou


Meer België