Koningin Mathilde bezoekt beurs in Hongkong

Vorsten

2013-12-05 10:23:00

HONGKONG – Koningin Mathilde van België heeft in Hongkong de Business of Design Week officieel geopend, in aanwezigheid CY Leung, de politiek leider van Hongkong. België is dit jaar partnerland van de belangrijke designbeurs. De 40-jarige koningin nam uitgebreid de tijd om de standhouders van het Belgisch paviljoen op de expo te ontmoeten, met in haar kielzog enkele ministers.

De koningin huldigde het paviljoen in met de Vlaamse premier Kris Peeters, de Waalse vicepremier Jean-Claude Marcourt en de Brusselse minister Céline Fremault door met hamers een grote chocoladebol open te slaan. Dat meldt het Belgische persbureau Belga.

Bij modemerk Natan waren ze extra dankbaar voor de koninklijke steun. “Mathilde droeg een poederkleurige strakke kanten jurk van ons en daar zijn we blij om”, glunderde commercieel directeur Hilde Bellens. Het modemerk staat op de beurs in Hongkong omdat het de Chinese markt willen verkennen. Volgens Bellens komt er een nieuwe generatie Chinezen op “die het Europese gevoel wil kopen” in plaats van de grotere merken.

Mathilde prees België op de designbeurs. De echtgenote van koning Filip loofde niet alleen de ”prachtige smeltkroes van externe invloeden” in haar land, maar ook de ”designvriendelijke omgeving en de levendige visie op design en innovatie”. “Onze design, architectuur en mode zijn al wereldwijd bekend, maar België heeft nog zo veel meer te bieden dat niet zo bekend is”, promootte Mathilde België.


Meer België