Koningin Mathilde steekt jongeren hart onder de riem

Vorsten

03-12-2020 19:41:02

Koningin Mathilde heeft donderdag een bezoek gebracht aan een meisjesinstelling in Beernem. Dat deed ze om jongeren een hart onder de riem te steken in de eenzame coronatijden.

Tijdens haar bezoek aan de gesloten instelling sprak de koningin met begeleiders en verantwoordelijken van de instelling. Ook sprak ze met de meisjes die in de instelling verblijven.

Sinds de pandemie en daarbij behorende maatregelen is het leven van de jongeren in de instelling flink veranderd. “Vooral de eerste golf was zeer zwaar voor onze meisjes. Bezoek krijgen of in de weekends naar huis gaan was plots niet meer mogelijk. We hebben dat zo veel mogelijk proberen op te vangen met videobellen maar alles ging hier toch acht weken op slot en dat was een zware periode”, vertelde campusdirecteur Sarah Van Ghelder tegen Belga.

De meisjes waren blij met het bezoek van Mathilde. “De koningin had oprecht interesse in onze situatie en stelde veel vragen. Ik had nooit verwacht dat de koningin deze plaats zou kennen en dat ze ons een bezoek zou brengen”, vertelde een van de jongeren.


Meer België

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord