Belgisch koningspaar geeft albums Kuifje weg

Vorsten

05-08-2016 19:50:00

Kuifje

Koning Filip en koningin Mathilde van België hebben vrijdag alsnog een ontmoeting gehad met een aantal straatkinderen. Het koningspaar zou eigenlijk eerder op de dag een sociaal project voor straatkinderen bezoeken in de sloppenwijken van Rio de Janeiro, maar dat kon om veiligheidsredenen niet doorgaan.

Filip en Mathilde konden op een later moment alsnog een praatje maken met de vertegenwoordigers van de Braziliaanse organisatie Amar, die straatkinderen in de favela’s helpt, en de Belgische partner van het goede doel.

Ook mochten vier straatkinderen de hand schudden van de koning en koningin. Filip en Mathilde hadden nog een verrassing voor de kleintjes. Zij kregen een complete collectie van de Kuifje-stripboeken, vertaald in het Portugees.

Receptie

Na de ontmoeting ging het Belgische koningspaar naar de receptie van het Belgisch Olympisch Interfederaal Comité. Voorzitter Pierre-Olivier Beckers bedankte hen uitgebreid voor hun aanwezigheid in Rio. “Het is een formidabele motivatie voor onze atleten.”

Later op de dag zijn Filip en Mathilde, net als koning Willem-Alexander, aanwezig bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen in het Maracanã-Stadion.

Meer België