Koninklijke felicitaties voor Solar Impulse

Vorsten

26-07-2016 12:38:00

Koning Filip

De Belgische koning Filip heeft dinsdagmorgen de bemanning en ploeg achter Solar Impulse gefeliciteerd met het volbrengen van hun vlucht rond de wereld. “Proficiat voor baanbrekende vlucht met zonne-energie. Fantastische stap naar duurzame ontwikkeling”, twitterde het paleis namens de koning.

Het zonnevliegtuig Solar Impulse 2 landde maandagnacht in Abu Dhabi, waar het toestel op 9 maart 2015 aan zijn enkel door zonne-energie aangedreven reis om de wereld begon. “Bravo Bertrand Piccard: u kunt fier zijn op dit bijzonder grote stap in de menselijke ontwikkeling!”, voegde het Belgische paleis aan de felicitatie toe, inclusief taalfout.

Gelukwensen waren er ook van onder anderen sjeik Mohammed bin Zayed Al Nahyan, de kroonprins van het emiraat Abu Dhabi en broer van emir Khalifa van Abu Dhabi. “Ik hoop dat het succes van Solar Impulse helpt om de boodschap van Abu Dhabi over te brengen dat innovatie aangemoedigd moet worden en dat in schone energie moet worden geïnvesteerd”, aldus de kroonprins.

Het was voor het eerst dat een vliegtuig zonder gebruik van fossiele brandstoffen een wereldreis maakte. De Solar Impulse is een project van de Zwitserse Piccard en mede-avonturier André Borschberg die het 1600 kilo zware vliegtuig met een lengte van 22 meter bestuurden.

Meer België