Laurent werd geïntimideerd en bedreigd in Libië

Vorsten

15/01/2020 1:51 pm

Prins Laurent is 11 tot 12 miljoen euro verloren door zijn mislukte Libische avontuur. In het Afrikaanse land was de broer van koning Filip tussen 2006 en 2010 bezig met een groot herbossingsproject maar hij werd continu tegengewerkt, verschillende keren bedreigd en geconfronteerd met corruptie, zo vertelt Laurent in een interview met Le Soir.

“Een lid uit de entourage van een minister van Muammar Kaddafi legde eens een 9 millimeterpistool voor mijn neus op tafel, om mij te intimideren”, aldus Laurent. Aan het project kwam in 2010 plots een einde toen Libië het contract eenzijdig opzegde. Dat gebeurde volgens de prins nadat hij had geweigerd enkele topfiguren steekpenningen te betalen.

Het avontuur werd zodoende een fiasco voor Laurent, die de problemen met Libië inmiddels meer dan zat is. Hij probeert al jaren geld terug te halen, daarbij gesteund door een uitspraak van de rechtbank, maar de prins heeft nog geen stuiver gezien. Op hulp van de Belgische regering hoeft Laurent niet te rekenen.

“Dit heeft me al onbeschrijfelijke schade toegebracht. Ik wil dat de mensen weten dat ik dit met hart en ziel heb gedaan”, zegt Laurent.” Destijds zocht ik zelfs een appartement in Tripoli. Ik liet mijn kinderen Arabisch leren…”

Gratis voor jou


Meer België