Mathilde bij financiële conferentie

Vorsten

11-03-2015 15:11:00

BRUSSEL – Koningin Mathilde heeft woensdag in het kader van de Europese Week van het geld een conferentie bijgewoond over financiële geletterdheid. Net als in Nederland wordt ook in België bijzondere aandacht besteed aan de voorlichting over geld en geldzaken aan de jeugd. Eerder deze week lanceerde koningin Máxima de Nederlandse Week van het geld.

De bijeenkomst in het Egmontpaleis in Brussel was een een initiatief van de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten. Koningin Mathilde, die weer een rolstoel moest gebruiken om snel en veilig vooruit te komen, kreeg er onder meer de resultaten te horen van een onderzoek naar de financiële geletterdheid van kwetsbare groepen. Ook was er aandacht voor proefprojecten in scholen.

Mathilde is net als Máxima al een aantal jaren betrokken bij het financieel onderwijs aan kinderen en jongeren. “Jong geleerd is oud gedaan”, zei Mathilde eerder bij een conferentie van de Belgische tegenhanger van Wijzer in geldzaken.

“De huidige economische crisis heeft ons wakker geschud en de behoefte aan een financiële geletterdheid scherper gesteld. De consument van financiële producten verdient bescherming, niet alleen in zijn of haar eigen belang, maar ook om ons aller toekomst veilig te stellen. Dat begint bij een betere kennis – en die blijkt vaak nog onvoldoende te zijn”, aldus Mathilde destijds.

Meer België