Mathilde opent slotdag filantropieconferentie

Vorsten

2017-05-12 09:59:00

De Belgische koningin Mathilde heeft vrijdagochtend in Brussel een toespraak gehouden op de slotdag van de conferentie De Lente van de Filantropie 2017. De vrouw van koning Filip onderstreepte hierin het toenemende belang van filantropie in een ‘steeds complexer wordende wereld’.

De Lente van de Filantropie wordt georganiseerd door de Koning Boudewijnstichting. Het twee weken durende evenement heeft voor ogen filantropie te promoten in de samenleving en sluit af met het speciale evenement ‘Boost Philanthropy in Europe’. Mathilde nam de openingsspeech op deze laatste dag voor haar rekening.

”Als erevoorzitter van de Koning Boudewijnstichting open ik met groot enthousiasme deze conferentie”, aldus de Belgische koningin. ”Tien prominente Europese filantropische organisaties zijn samengekomen voor een open dialoog over nieuwe toepassingen en innovatie ideeën. Ik ben onder de indruk van de diversiteit aan deelnemers. Jullie komen uit alle hoeken van Europa.”

Mathilde noemde de conferentie een ‘belangrijk en tijdig initiatief’. ”Onze samenleving staat voor problemen, waarvan de grootte en de complexiteit kunnen zorgen voor polarisatie en isolatie.” De koningin sloot af met de hoop dat de aanwezigen veel van elkaar leren. ”Ik hoop dat jullie hier vertrekken vol nieuwe ideeën en energie om filantropie naar het volgende niveau te tillen zodat de mensheid er nog lang van kan profiteren.”


Meer België