Mathilde wandelt door Luik voor mentaal welzijn

Vorsten

22-09-2022 22:42:04

De Belgische koningin Mathilde heeft opnieuw een sportief uitstapje gemaakt in het kader van mentaal welzijn. Donderdagmiddag wandelde de vrouw van koning Filip met enkele kinderen, jongeren en medewerkers van de organisatie Les Foyers Sainte-Marie, die onder meer als doel heeft om opvang te bieden aan jongeren die gespecialiseerde hulp nodig hebben.

De wandeltocht vond deze keer plaats in de provincie Luik. Op sociale media deelde het Belgische koningshuis enkele beelden. Tijdens de wandeling spraken de kinderen en jongeren met de koningin over hun leven en hoe ze zich voelen.

De wandeling is onderdeel van een reeks fiets- en wandeltochten die Mathilde in aanloop naar haar vijftigste verjaardag maakt door de tien provincies van België. Die verjaardag viert zij volgend jaar op 20 januari. Tijdens elke tocht krijgt de koningin gezelschap van mensen en organisaties voor het belang van mentaal welzijn. Met de tochten wil de koningin de positieve invloed van bewegen op de mentale gezondheid benadrukken.

Meer België