Prins Laurent krijgt Vredesvlam

Vorsten

16/11/2014 1:36 pm

WENEN – De Belgische prins Laurent heeft in Wenen de ‘Vlam van de Vrede’ ontvangen tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de organisatie ‘Vredesvlam’. Die is opgericht door Hette Margrethe Habsburg-Lothringen. De onderscheiding, een klein houten vlammetje op een steen, wordt uitgereikt aan personen die zich hebben ingezet voor de wereldvrede.

Volgens Laurents echtgenote prinses Claire was de prins ‘zeer trots’, op de erkenning, die getuige de lijst met ontvangers van de Vlam veelal ten deel valt aan diplomaten, burgemeesters en lokale bestuurders. Claire wist overigens niet wélke onderscheiding haar man in Wenen had opgehaald, zo gaf ze zaterdag ruiterlijk toe toen ze er op de Belgische Koningsdag naar werd gevraagd. “Dat weet ik niet. Ik ken de details niet. Sorry”, aldus Claire.

Het verblijf in Wenen was ook de reden dat Laurent op Koningsdag verstek liet gaan bij het gebruikelijke Te Deum, de dankdienst in de kathedraal van Brussel. Daar was de koninklijke familie slechts met vier personen present: koningin Paola, prinses Astrid en haar man prins Lorenz en prinses Claire.

Bij de ontvangst ‘s middags in het Paleis der Natie, het parlement, had de inmiddels teruggekeerde Laurent de plek ingenomen van zijn vrouw. Dit leidde op sociale media tot speculatie over de (on)mogelijkheid van het paar om een oppas te vinden voor hun drie kinderen.

Gratis voor jou


Meer België