Bourbon-Parma’s sluiten bezoek Piacenza af

Vorsten

2014-09-26 19:23:00

PIACENZA – Met een cocktail en een ontvangst in het Alberoni-seminarie of -college in Piacenza heeft prins Carlos van Bourbon-Parma vrijdagavond met zijn familie de eerste dag van zijn jaarlijkse bezoek aan de hertogdommen Piacenza en Parma afgesloten. Zaterdag is de familie in het naburige Parma.

Prins Carlos is sinds het overlijden van zijn vader prins Carlos Hugo in 2010 in naam hertog van Parma en Piacenza, twee met elkaar verbonden hertogdommen waarover de koninklijke familie Bourbon-Parma in een ver verleden regeerde. Beide hertogdommen keerden zich zo halverwege de 19e eeuw tegen de Bourbons en gingen uiteindelijk op in de Italiaanse eenheidsstaat.

De banden verwaterden tot prins Carlos Hugo de draad eind jaren 80 weer oppakte, en ook zijn vier kinderen kennis liet maken met Parma en Piacenza. Sindsdien komt de familie meestal jaarlijks naar Italië, waar het familiehoofd onder andere de lintjes uitreikt die behoren bij de aloude ridderorden. Prins Carlos deed dat vrijdag opnieuw in Piacenza, in het Collegio Alberoni waar eerder ook een mis werd bijgewoond.

De Bourbons, de ridders en genodigden kregen ook een uitgebreide rondleiding door het door kardinaal Giulio Alberoni gestichte college. Piacenza viert dit jaar de 350e geboortedag van de kardinaal.


Meer Vorstenhuizen