Camilla kan het glas heffen

Vorsten

16-07-2014 15:29:00

BODMIN – Camilla kan haar 67e verjaardag donderdag op gepaste wijze vieren. Bij haar bezoek aan de succesvolle Camel Valley wijngaard bij Bodmin in Cornwall kreeg de hertogin een 6-liter fles bekroonde bubbel rosé cadeau. Die kan ze op haar verjaardag meteen openmaken.

Het bezoek aan de wijnmakers was onderdeel van het programma dat Camilla en echtgenoot Charles als hertogin en hertog van Cornwall afwerken in het zuidwesten van Engeland, in de graafschappen Devon en Cornwall. Camilla is bovendien president van de Britse wijnmakersassociatie, extra reden om een kijkje te nemen bij de precies 25 jaar oude wijngaard.

Camel Valley is in 1989 begonnen door de voormalige luchtmachtpiloot Bob Lindo en zijn vrouw. Ze wilden iets anders doen met hun leven en kozen voor het maken van wijn en het aanleggen van een wijngaard. Met vallen en opstaan zijn ze er in geslaagd nu jaarlijks prijs na prijs binnen te halen voor met name hun bubbelwijnen. Van prins Charles kregen ze vorig jaar indirect erkenning doordat hij hun Camel Valley Brut Seyval Blanc 2010 serveerde bij de Gemenebest-top in Sri Lanka, waar Charles zijn moeder koningin Elizabeth verving.

Meer Vorstenhuizen