Claire blijft zich verbergen

Vorsten

06-02-2014 19:17:00

BRUSSEL – Niet prinses Claire maar prins Laurent komt volgende week dinsdag naar de Brusselse deelgemeente Schaarbeek om er een gebouw te openen van de stichting Rénovassistance. Dat blijkt uit de door het hof gepubliceerde openbare agenda voor Laurent, de jongere broer van de Belgische koning Filip.

Oorspronkelijk was Claire gevraagd voor de opening. “We hadden de prinses uitgenodigd, in plaats van de prins”, aldus Paul Defawe, voorzitter van de organisatie tegen dagblad Het Nieuwsblad. “Ze had toegezegd om een pas gerenoveerde woning in te huldigen. Twee weken geleden meldde de secretaris van het prinsenpaar echter dat ze niet kon komen. Gevraagd werd of haar echtgenoot haar mocht vervangen.”

Volgens het hof moet er niets achter de wissel worden gezocht. Claire is weliswaar erevoorzitter van de stichting die verwaarloosde panden opknapt om kansarme families betaalbaar te kunnen huisvesten, maar ze heeft niets van doen met de organisatie die de huizen daadwerkelijk onder handen neemt.

Belgische media blijven zich echter afvragen waarom de prinses sinds december niet meer in de openbaarheid is verschenen. Laurent en Claire hebben vorig weekeinde boos gereageerd op de verschillende verklaringen die kranten daarvoor bedachten, maar een uitleg hoe het dan wel zit is niet gegeven. Laurent gaat aanstaande maandag ook zonder Claire naar een filmgala.

Meer Vorstenhuizen