Britse prins Andrew schikt misbruikzaak in VS

Vorsten

15-02-2022 17:35:03

De Britse prins Andrew schikt de misbruikzaak die tegen hem is aangespannen in de Verenigde Staten. Dat staat in een brief die naar de rechtbank is verstuurd door de advocaat van Virginia Giuffre, de vrouw die zegt dat ze als tiener is misbruikt door de zoon van de Britse koningin.

Het is onbekend welk bedrag de 61-jarige prins moet betalen om de zaak af te kopen, schrijft The New York Times. Andrew zou in elk geval hebben toegezegd een “forse donatie” te doen aan een organisatie die opkomt voor “de rechten van slachtoffers”.

Giuffre stelt een van de slachtoffers te zijn van de omstreden multimiljonair Jeffrey Epstein, die zich in 2019 van het leven beroofde voordat hij kon worden berecht. De vrouw zou als minderjarige tiener door Epstein zijn “uitgeleend” aan Andrew. Ze had naar eigen zeggen herhaaldelijk seks met de prins. Die heeft dat steeds ontkend.

Andrew had tevergeefs geprobeerd de door Giuffre aangespannen misbruikzaak in New York te blokkeren. De rechter besloot vorige maand dat het proces kon doorgaan. Dat betekende dat de prins onder ede gehoord zou kunnen worden over de beschuldigingen.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel