Charles bezoekt hulpverleners in Manchester

Vorsten

26-06-2017 12:55:00

Prins Charles en echtgenote Camilla zijn maandag in Manchester waar ze een kijkje gaan nemen in Manchester Arena, waar een maand geleden bij een terroristische aanslag 22 mensen werden gedood en tientallen gewonden vielen. Daarna gaan ze naar het stadhuis, waar een ontvangst wordt gehouden voor hulpverleners en medisch personeel die na de aanslag in actie kwamen.

Het is al het derde koninklijk bezoek aan Manchester sinds het drama op 22 mei, toen Salman Abedi een bom tot ontploffing bracht na een concert van de Amerikaanse popster Ariana Grande. Onder de slachtoffers waren veel kinderen. Koningin Elizabeth ging enkele dagen na de aanslag naar het Royal Manchester Children’s Hospital en prins William bezocht begin deze maand politieagenten die als eersten bij de Arena waren.

Charles en Camilla krijgen een rondleiding in de Arena en spreken met de staf die op 22 mei aan het werk was. In het stadhuis van Manchester zijn er ontmoetingen met bestuurders en jongeren over de gevolgen van de aanslag op de gemeenschap, waarna er een ontvangst is om hulpverleners en verplegend personeel en doktoren van acht ziekenhuizen te danken voor hun inzet.

Meer Verenigd Koninkrijk