Charles en Camilla komen meehappen in Exeter

Vorsten

2016-07-19 09:45:00

charles, camilla, exeter

Prins Charles propageert al jaren het gebruik van lokale producten: groente, fruit, pasteitjes, jam, bier en wat boeren en winkeliers nog meer kunnen verzinnen. Vast onderdeel van zijn streekbezoeken in bijvoorbeeld Cornwall, Wales en Schotland is het bezoeken van streekmarkten, waar hij de uitgestalde waar graag mag proeven. Zo ook dinsdag in Exeter.

Niet alleen omdat het lekker is, maar vooral ook voor het plaatje – de foto’s van een koek happende Charles doen het in Britse media nog altijd goed, en vestigen dan de aandacht op de producten. Een win-win situatie voor de lokale middenstand, en voor het imago van de prins van Wales.

Bij het driedaagse bezoek aan Cornwall en Devon dat Charles samen met echtgenote Camilla maandag is begonnen, is het niet anders. In Pezance werd een markt bezocht en dinsdag staat in Exeter de ‘Taste of the West’s Food Fair’ op het programma.

Daar tonen op het terrein rond de kathedraal zo’n zestig kleine en middelgrote bedrijven uit het zuidwesten van Engeland hun voedselproducten, en omdat de ‘food fair’ een kwart eeuw bestaat komen Charles en Camilla ook kijken en proeven.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig