Corgi’s Queen Elizabeth hebben het goed in nieuwe huis

Vorsten

07-10-2022 17:42:04

Sarah Ferguson, de ex-vrouw van prins Andrew, heeft een update gegeven over hoe het gaat met de corgi’s van de overleden koningin Elizabeth, die nu bij Ferguson en Andrew thuis wonen. Ferguson noemt de honden “nationale schatten” en vindt het “een grote eer” om voor ze te zorgen. Dat zei Ferguson op het literaire festival Henley.

“Het gaat goed en ze kunnen het goed met elkaar vinden”, aldus Ferguson. In totaal wonen er nu zeven honden in de Royal Lodge, het verblijf waar Ferguson en Andrew samenwonen. Dat ligt enkele kilometers van Windsor Castle, het vroegere huis van de honden.

Toen Elizabeth overleed, had zij drie honden: twee corgi’s, Muick en Sandy, en een cockerspaniël. Sandy was een geschenk van prins Andrew en zijn kinderen in juni 2021 voor de 95e verjaardag van de koningin. Muick werd in februari 2021 ook door prins Andrew aan de koningin geschonken, net voor de dood van prins Philip. De prijswinnende cockerspaniël Lissy leeft inmiddels weer bij haar trainer Ian Openshaw. Vlak voor het overlijden van Elizabeth, overleed een van haar honden, ‘dorgi’ Candy. Candy stierf in juni van dit jaar en was een kruising tussen een teckel en een corgi.

Elizabeth overleed op 8 september op 96-jarige leeftijd. De langstzittende Britse monarch ooit werd op 19 september begraven in de St George’s Chapel.

Meer Verenigd Koninkrijk