George, Charlotte en Louis stellen vragen aan David Attenborough

Vorsten

2020-10-03 15:58:02

Na een heuse ontmoeting mochten prins George, prinses Charlotte en prins Louis, de kinderen van prins William en Catherine, ook een vraag stellen aan sir David Attenborough. Ter promotie van de nieuwe film van de bioloog en televisiemaker, beantwoordde hij vragen van bekende mensen.

Zo stelde de 7-jarige George de vraag welk dier het eerst ging uitsterven volgens de 94-jarige David. “Hopelijk geen een, want we kunnen heel veel doen”, begint hij. “We kunnen ze beschermen. En iedereen over de hele wereld probeert dat ook.”

De 5-jarige Charlotte vertelt erg fan van spinnen te zijn. Daarom vraagt ze zich natuurlijk af of David dat ook is. “Ik hou van spinnen, ik ben zo blij dat jij ze ook leuk vindt. Waarom is iedereen zo bang voor ze? Misschien omdat ze acht poten hebben”, antwoordt hij. “Spinnen zijn zo slim. Heb je wel eens gezien hoe ze een web spinnen?”

De laatste vraag komt van de 2-jarige Louis. Hij vraagt wat Davids lievelingsdier is. “Apen, denk ik dan. Omdat ze zo grappig zijn”, aldus David.

Eind september bracht David Attenborough al een bezoekje aan de Cambridges, waarbij hij een 23 miljoen jaar oude haaientand voor George meebracht. Even leek het erop dat Malta die tand opeiste, om in een museum te plaatsen. Het land bedacht zich toch, waarop George de tand mocht houden.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig