Harald vertelt grappige en gênante anekdote over Queen Elizabeth

Vorsten

27-10-2022 23:42:03

Koning Harald heeft donderdagavond een speech gehouden tijdens een diner dat hij en koningin Sonja hielden voor vertegenwoordigers van de Storting, het parlement van Noorwegen. In zijn toespraak herinnerde de vorst zich een “grappige en gênante” anekdote over de Britse koningin Elizabeth.

Volgens de Noorse koning is het tegenwoordig “meer dan ooit” zaak om elkaar te steunen op momenten wanneer het moeilijk is. Humor kan daarbij helpen, getuige de anekdote die de 85-jarige koning met het 185-koppige gezelschap deelde.

“Voor een besloten diner waarvoor zowel de koningin als ik was uitgenodigd, zouden we aan tafel gaan en was het tijd om op te staan”, begon de koning zijn verhaal. “Ik heb wat problemen met lage stoelen en banken, met opstaan, en natuurlijk zag de koningin dat. En hoewel mijn lieve krukken klaarstonden, kon ik niet opstaan”, aldus Harald.

Gelukkig was hulp niet ver weg, herinnerde hij zich. “Toen kwam dat kleine dametje naar me toe, stak haar hand uit en zei: ‘zal ik je overeind helpen, Harald?’ Dat vond ze ontzettend grappig”, zei Harald over de onlangs overleden Queen. “En ik vond het een beetje gênant.”

Meer Verenigd Koninkrijk