Harry volgens Britse peiling geen geschikte troonopvolger meer

Vorsten

22-02-2021 17:54:59

Prins Harry heeft volgens veel Britten geen plek meer in de troonopvolging. Dat staat in een onderzoek van de Britse opiniepeiler YouGov.

De vraag was of Harry, na de definitieve breuk met het Britse koningshuis, verwijderd moest worden uit de lijn voor de Britse troon. Het antwoord was met bijna de meerderheid van wel: 49 procent vindt dat Harry niet meer zijn zesde plek in de lijn van de Britse troonopvolging verdient. 28 procent vindt nog van wel en 24 procent weet het niet.

De peiling van YouGov is gehouden nadat Buckingham Palace maandag had aangekondigd dat Prins Harry en zijn vrouw Meghan definitief afstand nemen van de het Britse koningshuis. Harry en Meghan moeten nu al hun eretitels inleveren.

Prins Charles is de eerste in lijn voor de Britse troon. Daarna volgt prins William en zijn twee kinderen, George, Charlotte en Louis. Pas daarna zou Harry aan de beurt zijn.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.