Kate draagt diadeem van schoonmoeder Diana

Vorsten

2015-12-09 08:52:00

LONDEN – Kate, de vrouw van prins William, droeg dinsdagavond bij een receptie op Buckingham Palace een bijzondere diadeem. Daily Mail schrijft dat het gaat om een exemplaar dat prinses Diana ook geregeld droeg bij officiële gelegenheden. Op de website van de krant staan foto’s van de hertogin van Cambridge met het sieraad.

Het gaat om een diadeem dat Diana kreeg van koningin Elizabeth voor haar huwelijk met prins Charles. De krant schrijft dat het prachtige juweel in 1914 is gemaakt voor koningin Mary. Voor het diadeem werden destijds parels en diamanten gebruikt die al in het bezit waren van de koningin.

Het diadeem was een kopie van een exemplaar van prinses Augusta van Hesse, zij trouwde in 1818 met de hertog van Cambridge. Mary droeg het sieraad uiteindelijk over aan koningin Elizabeth en zij droeg het vervolgens bij verschillende gelegenheden. In 1981 gaf zij het weer aan haar schoondochter; prinses Diana. Volgens de krant is het diadeem behoorlijk zwaar en kreeg Diana er wel eens hoofdpijn van als ze het droeg.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

– Prinsjesdag in woord en beeld
– Liefde in Zweden: bruiloft na 33 jaar verkering
– Zij hebben het mode-DNA van hun moeder
– The Royal Family volgens Edward en Sophie