Kinderen lezen voor aan Camilla

Vorsten

03-10-2021 11:19:21

De hertogin van Cornwall is beschermvrouwe geworden van een liefdadigheidsinstelling die jonge kinderen aanmoedigt om voor te lezen aan ouderen. Ter gelegenheid van de start daarvan werd Camilla (74) voorgelezen door broer en zus Ollie (11) en Tegan (10) uit Cornwall.

Silver Stories, zoals de organisatie heet, is in 2016 opgericht door Elisabeth Carney-Haworth, een voormalig basisschooldirectrice, en haar man David Carney-Haworth, een gepensioneerd politieagent. De aanleiding vond het echtpaar in hun zorgen over de toenemende eenzaamheid onder ouderen en een verlangen om de liefde voor lezen te ontwikkelen bij kinderen. Voor Silver Stories lezen kinderen gedurende een schooljaar ongeveer vijf minuten per week voor aan ouderen uit de buurt.

Ollie en Tegan, twee van de zogenaamde ‘zilveren lezers’, lazen dit weekend ieder een deel van een verhaal voor aan de hertogin. Over de telefoon, want Camilla is met haar man prins Charles en Queen Elizabeth in Schotland, luisterde de hertogin naar Het IJsmonster van komiek David Walliams. Het bleek haar geen onbekende titel; ze verklapte het verhaal zelf “heel vaak” voor te lezen aan haar eigen kleinkinderen. Ook prees ze de kinderen voor hun inzet en complimenteerde ze hen met hun voorleestalent. “Ik vind dat je het absoluut geweldig doet.”


Meer Verenigd Koninkrijk